Meespeelvoorstellingen

Theater is de manier om iemand te raken, te bewegen, reactie uit te lokken. Zeker bij kinderen is het niet de plek om stil te zitten. Bij een meespeelvoorstelling hoeft dat ook niet! Kinderen worden uitgedaagd mee te denken, zich ermee te bemoeien en soms ook daadwerkelijk mee te spelen.

Natuurlijk is er een verhaal, een rode draad, maar deze voorstellingen verlopen elke keer toch anders! Wordt het dan chaos? Nee! Rosanne brengt kinderen steeds terug in het verhaal.

De voorstellingen zijn allemaal – naast interactief – muzikaal en kleinschalig: dit past op de kleinste podia of zelfs in een klaslokaal! Alle voorstellingen hebben een link met lezen/boeken. Op zoek naar iets voor de Kinderboekenweek of Voorleesdagen? Hier zit je goed!

SquaksieSquotie – groep 3 t/m 6 (6 t/m 10 jaar)

Na een paar mislukte pogingen om iemand te redden, zit hij op een verlaten planeet. Gelukkig komt een klas op schoolreisje met hun raket aan op de planeet, zal het ze lukken de superheld SquaksieSquotie te helpen?

LeestBeest – groep 1 t/m 3 (3 t/m 7 jaar)

Kiko weet niet wat voor beest hij is, hij is een heel bijzonder beest: een schaap, een vogel, een olifant… van alles een beetje, maar wat is hij nou echt? Met een groot boek gaat  hij op zoek naar alle dieren: er wordt gevoeld, geluisterd, gezongen en vooral gezocht!

Opleiding en ervaring.

Rosanne haalde haar propedeuse PABO, ondanks dat zij hier enorm op haar plek was, deed ze auditie op De Amsterdamse Theateracademie (ATA). Ze volgde de opleiding tot Zelfstandig Uitvoerend Theatermaker. Na haar opleiding richtte ze samen met Saniye Zweers Theatergroep Smoesjes! op. Tien jaar speelden zij kindervoorstellingen en verzorgden zij acts op evenementen. Nu zij solo-voorstellingen speelt is ze op zoek naar meer contact: voor- en nagesprekken, meer meespelen en verhalen waar de afloop niet vast staat.